Heel Daarle kan meeprofiteren van de windmolens

Vorige week is Frans Brughuis geïnterviewd door RTV Oost. Zie hieronder het intervieuw op TV en op de Radio:

Reggewind: "Heel Daarle kan meeprofiteren van de windmolens"

‘Reggewind, dat drie grote windmolens in Daarle wil plaatsen, snapt de onrust bij omwonenden. Ondertussen kan de energietransitie niet zonder windenergie, zeggen zij. En heel Daarle kan mee profiteren.

Afgelopen zaterdag liet actiegroep Tegenwind Daarle nog een vliegtuigje overvliegen om te laten zien hoe hoog de windmolens worden in Daarle. Met een tiphoogte van 235 meter worden de molens hoger dan die langs de A1 bij Deventer.

“Alleen op die hoogte is er genoeg wind om een groot genoeg rendement te halen. Met de windmolens kunnen we gemiddeld 11.000 huishoudens van energie voorzien. Hiermee dragen de molens 80% bij aan de CO2 reductie die de gemeente Hellendoorn wil behalen”, zegt Frans Brughuis van Reggewind.’

Lees meer ….